Ministrul Doina Pană și-a dat demisia din Guvernul Tudose

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcţie, invocând motive de sănătate. În urma acestei decizii, președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău a anunțat că este posibil ca Apele și Pădurile să treacă în subordinea Ministerului Mediului. Doina Pană a devenit cunoscută publicului larg în urma inundațiilor din 2014, atunci când premierul Victor Ponta a întrebat-o: „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apelor și Pădurilor informează că „astăzi, 3 ianuarie 2018, doamna Adriana Doina Pană i-a înaintat prim-ministrului României, domnul Mihai Tudose, demisia din funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor, pe motiv de sănătate”.

Președintele executive al PSD, Niculae Bădălău, a confirmat că Doina Pană are probleme de sănătate. „Da, e foarte adevărat că doamna Pană are probleme de sănătate. Doamna ministru Pană a tot ţinut, dar noi am rugat-o să rămână. A avut probleme şi noi am rugat-o să rămână, să rămână ca să încheiem bugetul şi tot, a făcut nişte eforturi foarte mari, are probleme de sănătate”, a spus Niculae Bădălău.

Doina Pană a preluat mandatul la Ministerul Apelor şi Pădurilor la 29 iunie 2017 în Guvernul Tudose. Aceasta a mai deţinut portofoliul Apelor şi Pădurilor în Cabinetul Ponta III. Astfel, în data de 5 martie 2014, Doina Pană a devenit ministru delegat pentru Apă, Păduri şi Piscicultură în Cabinetul Ponta III, mandatul său încheindu-se în decembrie 2014, în urma remanierii Guvernului. Doina Pană este deputat PSD de Bistriţa-Năsăud din 21 decembrie 2016. Este vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterană.

Victor Ponta: „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”  

În aprilie 2014, premierul Victor Ponta împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Doina Pană se aflau într-o barcă trasă de pompieri prin localitatea Beiu, din Teleorman. Atunci, premierul Victor Ponta a întrebat-o „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?” Pană, stânjenită, i-a răspuns cu jumătate de gură: „Păi nu aveam chef, dar…”

Comentarii

comentarii

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION